OBD2 Chiptuning V3 - Benzine voertuigen (20% meer koppel en vermogen & brandstofbesparing)

Beschikbaarheid: Slechts 4 resterend op voorraad

24,50

Geeft tot 20% meer koppel en vermogen. Een brandstofbesparing tot 15% met deze benzine OBD2 chip-tuning.

Deze module kan gereset worden met de reset knop en hierna in een ander voertuig na het jaartal 1999 geplaatst worden.

Door het optimaliseren van het motor management systeem via chip tuning kunnen wij de prestaties van uw motor tot 20 procenten verbeteren! Dit geeft u als bestuurder net dat beetje extra zekerheid op de weg. Wij maken gebruik van drie tuning methodes: OBD tuning, dit wordt voornamelijk toegepast op auto’s die zijn gebouwd voor 1999. OBD2 tuning, dit is een methode voor de wat jongere auto’s met bouwjaar tussen 1999 en 2018. EDC 16 tuning, deze techniek wordt gebruikt voor auto’s die zijn gebouwd na 2018.

Plug deze OBD2 chip in uw auto of bestelbus (12V). En de komende 300km wordt er automatisch een tuningsprofiel gemaakt. Door de verdeling van uw motormanagement beter te benutten kan u zuiniger en sneller rijden met dezelfde auto.

Categorie

Omschrijving

Extra informatie

Wat is chiptuning?

Chiptuning is de meest gebruikte optie om meer vermogen uit een auto te halen. Door aanpassingen in het motormanagement kan meer vermogen of een lager verbruik gerealiseerd worden. Sinds bijna alle processen binnen de motor tegenwoordig via de computer geregeld worden biedt dit vele mogelijkheden om de auto op uw wensen af te stellen.

De belangrijkste gegevens die middels chiptuning worden gewijzigd zijn de hoeveelheid lucht, brandstofinspuiting en ontsteking. Door de hoeveelheid lucht te vergroten kan er meer brandstof verbrand worden en gaat de auto meer vermogen leveren. Door de ontsteking verder te vervroegen kan de effectiviteit van de verbranding verhoogd worden waardoor de auto ook meer vermogen gaat leveren. Het aller belangrijkste is de hoeveelheid lucht en de meest gebruikte methode om deze te verhogen is middels de turbodruk. Bij auto’s zonder turbo zijn er nog wel eens andere mogelijkheden, zoals de kleptiming, om meer lucht in de motor te krijgen maar over het algemeen blijft de vermogenswinst voor auto’s zonder turbo helaas beperkt tot maximaal 8%. Bij motoren met een turbo zijn de mogelijke vermogenswinsten afhankelijk van wat de turbo maar ook de motor aan kan. In de meeste gevallen zit de vermogenswinst rond de 30% maar uitschieters tot zelfs 80% meer vermogen zijn ook mogelijk!

Een goede chiptuning gaat echter wel verder dan enkel deze drie gegevens aanpassen. De hoeveelheid brandstof en lucht moeten goed op elkaar worden afgesteld voor een maximaal rendement en er zitten natuurlijk ook vele sensoren omheen die met hun afstelling ook goed op deze gegevens aangepast moeten worden.

Hoe is chiptuning mogelijk?

Wanneer een fabrikant een auto ontwerpt dan wil deze dat die auto niet snel kapot gaat, ook niet als hier slecht mee wordt om gegaan. Om deze reden kiezen de meeste fabrikanten er dan ook voor om grote veiligheidsmarges te hanteren. Wanneer iemand zijn auto dan wel goed warm rijdt en goed onderhoud dan kunnen deze marges natuurlijk al een flink stuk verkleind worden.

Wereldwijd zit er veel verschil in de kwaliteit brandstof die bij de pomp verkrijgbaar is. Bij de afstelling van een auto door de fabrikant moet een auto natuurlijk met al deze verschillende kwaliteiten goed blijven lopen. Wanneer de auto enkel in West-Europa gebruikt wordt kan deze dus ook weer veilig wat verder opgevoerd worden.

Een derde reden (die vaak de grootste vermogenswinst geeft) is dat veel fabrikanten tegenwoordig een identieke motor leveren met verschillende vermogens. Een identieke motor met identieke turbo en identieke sensoren. Het enige verschil dat er tussen de verschillende versies zit is de software. Wanneer een auto met een dergelijke motor dan getuned wordt kan deze niet alleen met de software van een eventuele snellere versie worden uitgevoerd maar daar bovenop kan de software van die snellere versie om de andere twee bovenstaande redenen ook nog verder getuned worden.

Niet goed, geld terug garantie

Komt het product kapot aan, heeft het niet de juist kleur of klopt de omschrijving niet. Geen probleem wij regelen je retour met 14 dagen geld terug garantie. Is er wel een probleem, dan lossen wij het gewoon voor je op.

Zakelijke bestelling?

Interesse in het bestellen van grotere aantallen van dit product? Vul dan het formulier aan de rechterkant in en ontvang binnen uiterlijk 24 uur een offerte.

Recensies over dit product

Er zijn nog geen reviews geplaatst bij dit product. Na de bestelling ontvang je een email om je recensie te plaatsen.